3-3-2018
Вчені зуміли довести омолоджуючий потенціал соку граната: кишкові бактерії перетворюють молекули, що містяться в плодах із захоплюючими результатами. Хоча випробування на людях все ще тривають, вчені вже опублікували перші обнадійливі результати досліджень на тваринах у журналі Nature Medicine.
“Уролітін А індукує мітохондрії, збільшує тривалість життя і збільшує м’язову функцію у гризунів”, опублікованій у Nature Medicine, липень 2016 р.
Після більш ретельного вивчення команда вчених дійшла висновку, що користь уролітіна А, ймовірно, полягає у тому, що речовина активує м’язову тканину, змушуючи видаляти пошкоджені мітохондрії, «електростанції» клітин. Після того як вони знищуються, мітохондрії, які залишилися здорові, починають ділитися і розмножуватися. У цьому випадку вони можуть працювати більш ефективно і виробляти більше енергії.
Дослідники зробили висновок, що вживання гранатового соку, великої кількості ягід та горіхів добре впливає на організм.