3-3-2018
Занадто густа кров погано проходить судинами, підвищує ризик утворення варикозного розширення вен, тромбозу та інсульту. Проте, почавши підозрювати у себе підвищену в’язкість крові, не панікуйте – допомогти Вам можуть корисні ягідні соки, що сприяють її розрідженню.
Фактично може замінити аспірин, оскільки містить ацетилсаліцилову кислоту, яка знижує жар і розріджує кров, а також калій, який запобігає згортанню крові.
Також містить компоненти для розрідження крові і знижує ризик утворення тромбів. Проте, варто зауважити, що полуниця – алерген, отже підійде не всім.
Сік смородини знижує жар і набряклість, а також стимулює імунну систему. Смородина містить безліч органічних кислот, які запобігають згущенню крові.
Журавлиновий сік багатий на велику кількість вітамінів, мікроелементів і органічних матеріалів. Це відмінний засіб для придушення запальних процесів. А кислота, що входить в нього, запобігає згортанню крові.
Вишневий сік містить майже всі речовини, які необхідні для розрідження крові. За ступенем ефективності близький до малинового і полуничного соків.
Сік граната особливо корисний людям з анемією – їм рекомендується випивати, як мінімум, 1 склянку на день. Гранатовий сік знижує ризик розриву кровоносних судин, покращує кровообіг і розріджує кров. Він також сприяє виведенню з організму токсинів і шлаків.
Він не тільки розріджує кров, але і знижує рівень «поганого» холестерину і перешкоджає шкідливому впливу вільних радикалів.